Gadis Cantik Ini Kongsi Rahsia Hanya Guna Cleanser Popular Ini dari Farmasi Tapi Hasilnya..

0
18582

Dah banyak sangat produk skincare yang dijual di pasaran sekarang ni sampai tak tahu nak beli yang mana. Kalau tersalah beli, habis breakout muka tak pepasal. Tapi korang jangan risau sebab dekat farmasi banyak pilihan produk yang selamat untuk digunakan malah harga lebih murah dan mampu milik tanpa merosakkan muka.

Kiranya korang tak payah nak risau dah kalau terbeli produk timbangkilo ker tak sebabnya produk skincare drugstore ni bebas dari bahan kimia yang berbahaya. Perkongsian dari Sara Damia ini mungkin boleh membuka mata korang untuk dapatkan kulit muka yang bersih dan cantiik hanya dari produk farmasi saja.

TIPS PENJAGAAN KULIT..
Ini semua apa yg sis sendiri guna dan amal..kalau korang guna skin care lain pun boleh, xde masalah..post ni agk panjang, byk benda sis share, nt kalau korang free baru baca k..semoga lepas ni semua org dpt kulit yg sihat dan cantik,selamat mencuba! 😘
#product #best #drugstore

1

So ni kulit sis sekarang..gmbr ni tiada sebarang edit,kalau zoom boleh nmpk jelas tahi lalat dgn kedut2 bawah mata tu sbb tak cukup tido,haha..kalau nk ckp psl jerawat,biasa kalau dtg bulanmmg akan naik seketul dua,tp percayalah sis ckp ni,xde org yg muka dia langsung xpernah tumbuh pimple..dan jgn gelakkan muka org yg tgh breakout,sbb kite tak tau bila hari kita,mana tau Allah nk uji..utk mereka yg tgh ada masalah kulit tu,korang boleh try tips berikut..let’s start!

PS: 99% wanita bersetuju Cetaphil Gentle Skin Cleanser membersih dengan lembut sambil melembapkan kulit tanpa mengikis lapisan pelindung semulajadi kulit.

2

#Cleanser
utk pencuci muka sis pilih Cetaphil,takpelah mahal sikit asalkan puas hati..sbelum2 ni pernah guna local product,ok juga xd masalah,cme berminyak,xboleh thn..so bila jumpa je cleanser ni alhamdulillah sgt sbb mmg berkesan..byk function tau,nk guna jd makeup remover pon boleh, dengan atau tanpa moisturizer pun boleh jugak.

Tips : cuci muka 2x sehari,waktu pagi lepas bgun tidur n malam sebelum masuk tidur..utk kulit normal boleh guna air suam,lebih cpt serap ke dlm kulit muka..utk kulit berminyak pula kena cuci guna air suhu bilik,xboleh guna air suam tau,skin korang akan jd lebih cpt brminyak..smbil cuci tu urut2 sikit muka,usap menghala ke atas,tu tips awet muda..pernah jumpa sorang aunty,dia ckgu umur 50++ tp muka dia satu kedutan pun takde..dia ckp mmg dr muda dia amalkan cuci muka mcm tu,jgn sesekali lurut muka ke bwh kalau xnk kulit berkedut..lps dh siap cuci tu,jgn lap muka guna tuala atau apa2 sekalipun,biarkan muka kering sendiri,dduk lah depan kipas ke aircond ke kalau nk cepat kering

*Cuci muka penting utk refresh muka dan hilangkan kotoran yg lekat pd wajah,barulah kulit boleh bernafas..kalau xbersih,liang roma akan trsumbat dan halang pertumbuhan sel2 kulit baru seterusnya mengundang kpd pembentukan pigmentasi,hahaha,dh mcm ayat kamus pun ada 😂 pointya kalau cuci muka pun malas,balik kerja terus tidur,tak disiplin mcm sis suatu ketika dahulu,berangan jelah nk flawless,hihi,ok,next.

Cetaphil bukan je berguna untuk membantu kulit berjerawat, tapi untuk pelbagai jenis kulit!

Cetaphil Gentle Skin Cleanser merupakan pembersih lembut bebas sabun untuk semua jenis kulit dan ideal untuk kulit sensitif dan tidak terhad untuk penggunaan di muka sahaja, bahkan boleh di gunakan untuk seluruh badan. Diformulakan bebas wangian dan kelebihannya adalah

  1. Sesuai untuk semua jenis kulit
  2. Boleh digunakan untuk bayi
  3. Sesuai untuk muka dan seluruh badan
  4. Tidak menyebabkan iritasi pada kulit

Produk ini sangat popular dikalangan mereka yang mempunyai masalah kulit muka yang teruk dan kalau korang baca review di Google, ratusan review yang positif mengenai kebaikan Cetaphil cleanser di sini

Patutlah produk ni disarankan oleh dermatologi di seluruh dunia dan jenama penjagaan kulit no 1 di Malaysia.

Cara Nak Pakai Cetaphil Gentle Skin Cleanser

Cara Pakai Dengan air : Usapkan pada kulit dan gosok dengan lembut. Lalu bilas dengan air bersih.

Tanpa air : Usapkan pada kulit dan gosok dengan lembut. Lalu bersihkan dengan kapas/tisu.

Tak perlu nak berhabis beribu ringgit hanya untuk dapatkan kulit yang bersih dan cantik. Hanya konsisten pakai Cetaphil Gentle Skin Cleanser je insyaAllah korang akan dapat kulit muka yang diidamkan sebelum ini. Korang yang nak mencuba tu, boleh la mula singgah ke farmasi bermula esok dan klik je link kat bawah ni untuk maklumat lebih lanjut;

Beli Secara Online di Sini

Website

Facebook Cetaphil Malaysia

Instagram Cetaphil Malaysia

YouTube Cetaphil Malaysia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here