Sharifah Sakinah Buat Tutorial, Guna Lampin Jadikan Anak Tudung

0
1051

Pelakon terkenal dengan gaya selamba iaitu Sharifah Sakinah ada berkongsi satu tips dan buat tutorial bagi mengelakan masalah kulit kepala khas buat bagi wanita berhijab.

Di laman media sosial, pelakon berkenaan memuat naik video di Instagram Storiesnya dengan menggunakan lampin pakai buang atau pampers sebagai pelapik kepala (anak tudung).

Ini kata Sharifah Sakinah:

“Sesuai untuk yang kepala berpeluh . Sangat bagus kalau nak workout. Terus meresap ke anak tudung Asalkan tutup sis. Fashion tudung sekarangkan macam macam #hijabfit memPerkenalkan D’INNERZ serap serap takdalah menyirap,” tulisnya.

“Banyak feedback dari perempuan bertudung tak nak ke gym atau tak nak bersukan sebab ada masalah tudung berpeluh, nanti kelumumur. Jadi saya pun perkenalkan anak tudung jenis ni,”

“Bila korang workout, ia serap. Bila buka,ia basah. Ia juga tak busukkan rambut dan kulit kepala anda. Apa kata kalau anda try. SERAP SERAP, TAK MENYIRAP!,”

Lalu, netizen memberi pelbagai reaksi dengan video dan cara Sharifah Sakinah itu. Macam-macam hal.

Ramai juga yang mengkritik perbuatan Sharifah Sakinah itu dan mengatakan hal seperti itu tak patut dilakukan.

Ini antara komen netizen:

the.leeyaa
“Tak lawak uummm

zarinftn
“@kakashitozuka biase lah dia . Pakaian dia pon mcm Non Muslim , perangai kalo boleh jgn menghina pemakaian nk2 kepala tempat paling atas. Apa daaa artis skrg ni . Nk fames sampai tunjuk jgn kebodohan yg nyate

daliyafariz
“Rasa lawak ke?…simpan sikit stupid tu takyah tunjuk sangat

sarahzakaria13
“Pampers utk ltk kt ponggong..ko pegi ltk kt kpla..

Sumber: Ig Sharifah Sakinah

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here